Baggrund
JORD TIL BORD er skabt af Annemette. Jeg har en baggrund som økonom fra CBS, og har i 20 år ernæret mig som freelancejournalist indenfor fagbladsjournalistik.
Fra 2011 – 2020 boede jeg med min familie i London, og købte i samme periode et hobbylandbrug, Slagsagergård, ved Rågeleje. Gården har støt fået min interesse for den hårdt tiltrængte grønne omstilling af landbruget til at vokse og til selv at prøve at få fingrene i den danske muld. I dag driver jeg og min mand Slagsagergård som privat fritidslandbrug med begrænset kvægavl, fåreavl og økologisk vildsvineavl med en nabo på gården.

Fra 2020 har jeg desuden været aktiv biodiversitetsentusiast. Jeg har udlagt en stor del af gårdens 14 hektar til vild natur, der nu plejes med høslæt.
I 2022 besluttede jeg at give journalistikken en pause og tage skridtet fuldt ud ind i den grønne omstilling af dansk landbrug. I første omgang startede jeg på den økologiske landbrugsuddannelse i Roskilde med et ønske om senere at tage den regenerative jordbrugsuddannelse.
Men så opstod muligheden for at leje et butikslokale tæt på, hvor jeg bor på Østerbro og med det øjnede jeg en anden chance for at skubbe på den grønne omstilling. Nemlig ved at åbne en gårdbutik med økologiske og bæredygtige fødevarer, som kan gøre klimavenlige fødevarer mere tilgængelige for mine naboer og for Københavns borgere helt generelt. Og dermed støtte de små lokale bæredygtige landmænd, avlere og producenter.

I dag har livet som klimavenlig butiksindehaver taget mig så meget med storm, at landbrugsstudierne er udskudt på ubestemt tid. Men drømmen om egen drift og produktion på Slagsagergård eksisterer stadig.
Privat bor jeg på Østerbro, er 54 år, gift med Niels og mor til to teenagepiger.

Jord til Bord – Øster Farimagsgade 69, st.tv. 2100 Kbh. Ø
Åbningstider:
Tirsdag – Fredag kl. 10.00 – 18.00 Lørdag kl. 10 – 17.00
Instagram: @jord_til_bord